Löytöeläimet

Rovaniemen Seudun eläinsuojeluyhdistys ei vastaa alueen löytöeläimistä, vaan niistä huolehtivat  kaupungin/kunnan kanssa sopimuksen tehneet toimijat. 

Kissanloukkuja kannattaa kysyä paikallisilta löytöeläinhoitoloilta. Rovaniemellä loukkuja lainaa Rovaniemen löytöeläimistä vastaava Löytöeläinkoti Käpälärinne.

Yhdistykselle on hankittu kaksi vanerista kissanloukkua sekä iso koiranloukku joita lainataan pientä maksua ja palautettavaa panttia vastaan. Katso valikosta Loukkujen lainaus.

 

 

Myös yksityisillä ihmisillä on loukkuja lainattavana:

Rovaniemellä kissanloukut Susanna Liukkonen 045-639 8208 ja Merja Koivu 040-5760295.

 

Ranualla kissanloukku  Pirjo Pelkonen 0400 232895.

Ohjeita karkaamisiin ja loukuttamiseen löydät Karkurit-sivustolta.

 

Eläinsuojelulaki sanoo että kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Jos poliisille on tehty metsästyslain (615/93) 55 §:ssä tarkoitettu ilmoitus koiran talteenotosta, tulee poliisin ilmoittaa talteenotosta kunnan löytöeläinten talteenottopaikkaan.

 

Löytöeläinhoitolat

Katso kuntakohtaiset löytöeläinhoitolat Karkurit-sivustolta.

Huom. jos numero ei vastaa, varmista oikea numero numerotiedustelusta. Löytöeläinhoitoloiden tiedot tulisi löytyä myös kuntien/kaupunkien kotisivuilta.